Het Leids Kamerkoor bestaat uit 25 enthousiaste, ervaren zangers waar de kwaliteit en het plezier in zingen voorop staan.

Sinds december 2018 is Dody Soetanto de vaste dirigent van het koor.

Het koor kent een divers repertoire van middeleeuws tot hedendaags. We zingen vaak a capella, maar het zingen met instrumentele begeleiding en het grotere werk met orkest schuwen we niet. Onze programma’s zijn meestal thematisch van opzet. We kiezen bijv. voor Scandinavische, Zuid-Amerikaanse- of Balkanmuziek. We zingen werken uit de Renaissance, maar ook uit de 20e en 21e eeuw, bijv. van Britten, Whitacre en Pärt.

In de loop van de tijd heeft het koor een ontwikkeling doorgemaakt die geresulteerd heeft in een aantal bijzondere concerten. De sfeer onderling is goed en na de repetities is er plaats voor ontspanning. Als je zin hebt kun je meedoen met de wekelijkse borrel in het café beneden.

We laten ons graag zien en horen tijdens Leidse evenementen als de hofjesconcerten en de open monumentendagen. Op 26 juni 2016 hebben wij een bijzonder mooi a capella concert gegeven met als thema de liefde (“Rise Up my love”) en op 10 september hebben wij in de Hooglandse Kerk een muzikale bijdrage geleverd aan de Open Monumentendag. Op 27 januari 2017 mochten wij een prachtig winterconcert geven met werken van onder meer Sisask, Kreek, Pärt, Whitacre, Gjeilo, Mendelssohn en Palestrina.

Geïnteresseerde zangers zijn van harte welkom enkele repetities bij te wonen. Wij repeteren op dinsdagavond van 20.00 tot 22.15 uur in het Lentelokaal van het Kunstcentrum aan de Haagweg nr 4 in Leiden, naast theater Ins Blau. Als je vervolgens lid wilt worden volgt hierna een auditie. Op dit moment hebben wij nog plaats voor 2 tenoren, 1 bariton en 1 bas. Van nieuwe leden wordt wel koorervaring verwacht, muzikaliteit en het vermogen om zelfstandig thuis muziek in te studeren. De contributie bedraagt € 29,50 per maand.

Voor meer informatie graag contact opnemen met Jaap van Tellingen tel 0623176267 of via email info@leidskamerkoor.nl.

Repetities

Het koor repeteert op dinsdagavond van 20.00-22.15 uur in het Lentelokaal van het Kunstcentrum aan de Haagweg nr 4 in Leiden, naast theater Ins Blau in het hart van Leiden. Daarnaast hebben we jaarlijks een of twee studiedagen in of vlakbij Leiden.