Waar de kwaliteit en het plezier in zingen voorop staan. Het Leids Kamerkoor is er trots op te zingen onder leiding van Jeroen Spitteler.

ZOMERCONCERT 2017: CYCLES POÉTIQUES. Ons zomerprogramma bestaat uit een set van poëtische cycli op muziek gezet in de 20e eeuw door Britten, Hindemith, Koning, Lauridsen en Whitacre, samen met de “Llibre Vermell”, een 14e-eeuwse suite van pelgrim dansmuziek uit de culturele en spirituele hart van Catalonië, de Benedictijner klooster van Montserrat.  Onder leiding van Jeroen Spitteler. Zondag 25 juni om 15.15 uur, Kapel R.K. Bonaventura College, Mariënpoelstraat 6, Leiden.

 

WINTERCONCERT 2017: VAN SCHEMER NAAR LICHT. Midden in de winter toen de dagen weer gingen lengen bracht het Leids Kamerkoor het programma “van schemer naar licht”. De serene tijdloze klanken van Hildegard von Bingen, troostende polyfonie van Palestrina en Lassus. Maar ook eigentijdse klanken van Gjeilo, Pärt en Whitacre. Onder leiding van Jeroen Spitteler.Lees meer…

 

DE STICHTING FLOREAT MUSICA IS OPGERICHT: De Stichting Floreat Musica wil de professionalisering en innovatie van kamerkoormuziek bevorderen, met name in Leiden. Zij doet dit onder andere door activiteiten te ondersteunen, die kamerkoormuziek combineren met andere kunstdisciplines en door het organiseren en / of ondersteunen van voor het publiek toegankelijke culturele evenementen. Maak het kamerkoorleven rijker: Steun de Stichting!

 

LKK KREEG ZILVEREN AWARD IN FINLAND ! Dit jaar markeert de 40e verjaardag van het Tampere Vocal Music Festival en de 150ste verjaardag van de geboorte van de componist Jean Sibelius. Het Leids Kamerkoor olv Jeroen Spitteler reisde naar Finland om deel te nemen en kreeg een zilveren award in de Chorus Review !

 


“LEIDS KAMERKOOR: CHAPEAU !” Lees hier de enthousiaste recensie uit het Leidsch Dagblad over ons zeer goed ontvangen Zomerconcert 2014.

 

Kom naar een concert
LeidskamerkoorWelkom bij het Leids Kamerkoor