Waar de kwaliteit en het plezier in zingen voorop staan. Het Leids Kamerkoor is er trots op te zingen onder leiding van Jeroen Spitteler.

LUSTRUMJAAR 2018. In 2018, viert het Leids Kamerkoor zijn 30-jarig bestaan met een spetterend lustrumjaar: een kinderconcert in februari, Hofjesconcert in het Pinksterweekend, zomerconcert in het teken van de Grote Oorlog 1918-2018, met als hoogtepunt de Petite Messe Solennelle van Rossini in november!  Lees meer…

 

KINDERCONCERT – DE MUZIEK STROOMT JE OREN IN. In februari organiseert het Leids Kamerkoor in het Volkshuis in Leiden een wel heel bijzonder concert, speciaal voor kinderen van 6 tot 106. Dit concert prikkelt de oren en de nieuwsgierigheid. Een verteller laat het publiek steeds weer nieuwe muzikale dingen ontdekken. En stilzitten is niet nodig, want dit concert is anders dan anders… Zondag 18 februari 2018 in het Leidse Volkshuis, Apothekersdijk 33a. Er zijn twee voorstellingen van ongeveer 45 minuten. Aanvang: 13.30 uur en 15.15 uur. Het concert is gratis voor kinderen. Voor volwassenen bedraagt de bijdrage slechts € 5,- per persoon. Klik hier om kaartjes te bestellen !

 

AVE MARIS STELLA. Een week voor kerst voerde het Leids Kamerkoor, o.l.v. Jeroen Spitteler, een sfeervol programma uit rond het thema “Maria”. Werken van componisten als Clemens Non Papa, Guerrero, Kverno, Rachmaninov, Poulenc, Grieg, Pärt, Tavener en Spitteler. Lees meer…

 

DE STICHTING FLOREAT MUSICA IS OPGERICHT: De Stichting Floreat Musica wil de professionalisering en innovatie van kamerkoormuziek bevorderen, met name in Leiden. Zij doet dit onder andere door activiteiten te ondersteunen, die kamerkoormuziek combineren met andere kunstdisciplines en door het organiseren en / of ondersteunen van voor het publiek toegankelijke culturele evenementen. Maak het kamerkoorleven rijker: Steun de Stichting!

 

LKK KREEG ZILVEREN AWARD IN FINLAND ! Dit jaar markeert de 40e verjaardag van het Tampere Vocal Music Festival en de 150ste verjaardag van de geboorte van de componist Jean Sibelius. Het Leids Kamerkoor olv Jeroen Spitteler reisde naar Finland om deel te nemen en kreeg een zilveren award in de Chorus Review !

 

Kom naar een concert
LeidskamerkoorWelkom bij het Leids Kamerkoor