.

Lutherse Kerk,
Hooglandse Kerkgracht 26,
2312 HV Leiden

Toegang €12,50. Kinderen t/m 12 jaar gratis.
Klik hier om kaartjes te bestellen !

Zij is de meest geportretteerde vrouw uit de kunstgeschiedenis. In talloze liederen wordt zij bezongen en toegezongen. En zij is onlosmakelijk verbonden met de decembermaand. Maria.

Er zijn zo veel prachtige liederen voor en over haar geschreven, dat slechts een kleine selectie daaruit al een boeiende reis door de muziekgeschiedenis oplevert. Het Leids Kamerkoor voert u graag mee van de 14e eeuw naar 2017.

Een lied uit de Leidse Koorboeken, uitgevoerd door een Leids koor in een Leidse kerk, kan het toepasselijker? Wij hebben gekozen voor O -Maria vernans Rosa van Clemens non Papa, uit de 16e eeuw. Nog verder terug in de tijd gaan we met twee stukken uit het -Llibre Vermell de Montserrat, het rode boek met 14e-eeuwse pelgrimsliederen waaruit we ook in ons zomerprogramma zongen.

Twee Salve Regina’s uit de twintigste eeuw, twee totaal verschillende werelden. Het beeldschone Salve Regina van Poulenc is een staalkaart van zijn wonderlijke stijl, die de koormuziek heeft vernieuwd. To the mothers in Brazil: Salve Regina van Jansson in een arrangement van Eriksson geeft dirigent en koor een grote vrijheid om te improviseren. Ook niet te -missen: Rachmaninovs Concert for choir, zijn allereerste koorwerk, dat gezien kan worden als voorstudie voor zijn grote vespers.

Verder kunt u genieten van muziek van Grieg, Guerrero, Kverno, Pärt en Tavener. En we hebben een verrassing in petto: speciaal voor de vrouwen van het Leids Kamerkoor componeerde Jeroen Spitteler The May Magnificat, op een gedicht van Gerard Manley Hopkins. Wij zijn er trots op dat dit lied, dat de woordenrijkdom van het gedicht in klanken vat, bij ons in première gaat. Hierin bezingen we de Mariamaand mei en nemen we tijdens de donkere wintermaanden al een voorschot op de lente.

Trond Kverno  Ave Maris Stella (1976)
Anoniem 14de eeuw  Stella Splendens In Monte (El Llibre Vermell de Montserrat)
 Mariam Matrem (El Llibre Vermell de Montserrat)
Jacob Clemens Non Papa (1510-1555)  O Maria Vernans Rosa
Arvo Pärt  Bogorodjietse Djevo (1990)
Sergei Rachmaninov (1873-1943)  Concert Voor Koor
Edvard Grieg (1843-1907)  Ave Maris Stella
Francisco Guerrero (1528-1599)  Ego Flos Campi
Lars Jansson  To The Mothers of Brazil (2000)
John Taverner  Mother of God, Here I Stand (2004)
Jeroen Spitteler  The May Magnificat (2017)

Toegang €12,50. Kinderen t/m 12 jaar gratis.
Klik hier om kaartjes te bestellen !

2018: Lustrumjaar

In 2018, viert het Leids Kamerkoor een spetterend lustrumjaar, met als hoogtepunt de Petite Messe Solennelle van Rossini in november!

Zondag 28 januari: Avondmuziek, Kethel
    Zondag 18 februari: Kinderconcert, Volkshuis, Leiden
    Zondag 17 juni: Zomerconcert in het teken van de Grote Oorlog 1918-2018, Lokhorstkerk, Leiden
    Zaterdagavond 17 november en zondagmiddag 18 november: Lustrumconcert Petite Messe Solennelle (Gioacchino Rossini)