.

Open Monumentendag 2018

Zaterdag 8 September 2018, aanvang 12.30 uur en 13.30 uur
Marekerk, Lange Mare 48, 2312 GS Leiden

Open Monumentendag 2018 vindt plaats in september in heel Nederland. Duizenden monumenten, herkenbaar aan de Open Monumentendag-vlag, openen gratis hun deuren voor het publiek. Ter gelegenheid van dit evenement, is het Leids Kamerkoor, o.l.v. Jeroen Spitteler, uitgenodigd te zingen. Ditmaal een deel van het concert “And There Was a Great Calm”.

Toegang is gratis.

Zie de officiële website van de Open Monumentendag voor meer informatie over het evenement.

Lustrumconcert: Rossini – Petite Messe Solennelle

Zaterdagavond 17 november, de Tempelzaal in het Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, 2311 EW Leiden
Zondagmiddag 18 november, het Groene Kerkje, Haarlemmerstraatweg 6, 2343 LB Oegstgeest.

Onze grote lustrumconcerten vindt plaats in november. We voeren twee keer de Petite Messe Solennelle van Rossini uit. Een zeer uitdagend stuk, “Het werk is meer wervelend dan contemplatief en vergt van koor en solisten een uithoudingsvermogen en virtuositeit die minder gebruikelijk zijn bij liturgische muziek”, zodat we ons ook de tweede helft van ons lustrumjaar geen moment hoeven te vervelen.

Gioachino Rossini Petite Messe Solennelle

ANDERE CONCERTEN