.

Hofjesconcerten 2018

Maandag 21 mei 2018, Leiden

Topmuziek op toplocaties ! Op 21 mei, 2e Pinksterdag, is het Leids Kamerkoor uitgenodigd om mee te zingen aan de 10de editie van de Leidse Hofjesconcerten: een festival waar het Leidse publiek kan genieten van een keur aan artiesten en muziekstijlen in de prachtige ambiance van ruim twintig Leidse hofjes. Overal mooie locaties – overdekt en in de open lucht – waar optredens zullen plaatsvinden.

Wij gaan delen uit ons zomerconcert zingen.

Voor het volledige programma, zie de officiële website van de Leidse Hofjesconcerten.

Zomerconcert: And There Was a Great Calm

Zondag 17 juni 2018, Lokhorstkerk
Pieterskerkstraat 1,
2311 SV Leiden

Ons zomerconcert wordt bijna een lustrumconcert op zichzelf. We hebben een wel heel bijzonder thema: 100 jaar na het einde van de Eerste Wereldoorlog, waar we al een paar schitterende koorstukken voor uitgekozen hebben: Requiem (Herbert Howells) en Funeral Ikos (John Tavener). Bovendien componeert Anneke Wittop Koning voor ons een speciaal lustrumstuk, passend in het thema.

Herbert Howells Requiem
John Tavener Funeral Ikos
Anneke Wittop Koning The Sun is Couched
Eriks Esenvalds Trees
Tomas Luis de Victoria Caligaverunt Oculi Mei
William Monk Abide with Me
Maurice Ravel Trois Chansons
Rudolf Mauersberger Wie Liegt die Stadt
Adman Saygun Canakkale Türküsü
Ton de Leeuw Elegie des Villes Détruites

Lustrumconcert: Rossini – Petite Messe Solennelle

Zaterdagavond 17 november, de Tempelzaal in het Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, 2311 EW Leiden
Zondagmiddag 18 november, het Groene Kerkje, Haarlemmerstraatweg 6, 2343 LB Oegstgeest.

Onze grote lustrumconcerten vindt plaats in november. We voeren twee keer de Petite Messe Solennelle van Rossini uit. Een zeer uitdagend stuk, “Het werk is meer wervelend dan contemplatief en vergt van koor en solisten een uithoudingsvermogen en virtuositeit die minder gebruikelijk zijn bij liturgische muziek”, zodat we ons ook de tweede helft van ons lustrumjaar geen moment hoeven te vervelen.

Gioachino Rossini Petite Messe Solennelle

ANDERE CONCERTEN