.

Kinderconcert: de muziek stroomt je oren in

Zondag 18 februari om 13:30 uur en om 15:15 uur
Het Leidse Volkshuis,
Apothekersdijk 33a,
2312 DD Leiden

Het concert is gratis voor kinderen. Voor volwassenen bedraagt de bijdrage slechts € 5,- per persoon.
Klik hier om kaartjes te bestellen !

In februari organiseert het Leids Kamerkoor in het Volkshuis in Leiden een wel heel bijzonder concert, speciaal voor kinderen van 6 tot 106. Kinderen komen tegenwoordig veel met muziek in aanraking, maar erbij aanwezig zijn op het moment dat muziek wordt gemaakt, is toch echt een andere belevenis.

Dit concert prikkelt de oren en de nieuwsgierigheid. Een verteller laat het publiek steeds weer nieuwe muzikale dingen ontdekken. En stilzitten is niet nodig, want dit concert is anders dan anders. De zangers bewegen door de ruimte nodigen de kinderen uit om mee te bewegen. Het wordt een interactieve en afwisselende muziekbelevenis, waarbij de muziek je oren in stroomt.

Er zijn twee voorstellingen van ongeveer 45 minuten. Aanvang: 13.30 uur en 15.15 uur.

Avondmuziek in de Dorpskerk van Kethel, Schiedam

Op iedere vierde zondagavond van de maand (behalve in de zomermaanden) vindt er in de Dorpskerk van Kethel een ’Avondmuziek’ plaats waarin de vocale kerkmuziek een centrale plaats inneemt. Het Leids Kamerkoor is een van de koren die hier van tijd tot tijd zijn medewerking aan verleent.
De Avondmuziek begint om 19.00 uur en is rond 20.00 uur afgelopen.
Toegang vrij; er is wel een collecte bij de uitgang.

zondag 28 januari, om 19.00 uur
Dorpskerk Kethel
Noordeinde 10
3121 KG Schiedam
Zie ook de website Protestantse Gemeente te Schiedam

2018: Lustrumjaar

In 2018, viert het Leids Kamerkoor zijn 30-jarig bestaan met een spetterend lustrumjaar. Als hoogtepunt de Petite Messe Solennelle van Rossini in november!

Zondag 28 januari: Avondmuziek, Kethel
    Zondag 18 februari: Kinderconcert, Volkshuis, Leiden
    Zondag 20 mei / maandag 21 mei Pinksterweekend: Hofjesconcert, Leiden
    Zondag 17 juni: Zomerconcert in het teken van de Grote Oorlog 1918-2018, Lokhorstkerk, Leiden