2015: een vol jaar achter de rug !

Het LKK heeft een muzikaal en actief jaar achter de rug !

 • Op 6 februari mochten we optreden in het voorprogramma van het Nederlands Kamerkoor in de Stadsgehoorzaal in Leiden. We zongen er 5 prachtige Renaissance-stukken uit het hoofd.
 • Eind mei deden we mee aan twee kooractiviteiten in de stad: met Pinksteren zongen we bij de Leidse Hofjesconcerten op de binnenplaats van Ars Aemulae. We deden dit i.s.m.het Klarinetensemble Lignum. Hierdoor zongen we een zeer gevarieerd programma. Natuurlijk gaven we ook vast een voorproefje van ons Scandinavisch repertoire voor het LAF en ons Finlandreisje.
 • In de week voorafgaand aan het LAF (Leids Amateurkunst Festival) gaf de Finse componist Pekka Kostiainen masterclasses aan diverse Leidse koren, waaronder ook ons koor. Zijn composities stonden centraal in het festival dat op 30 mei in de Stadsgehoorzaal gehouden is. Wij zongen daar ook werk van zijn hand.
 • In de week daarna zagen we hem weer, want we namen deel aan het Tampere Vocal Music Festival in Finland. We zongen daar o.l.v. Jeroen Spitteler voor een echte jury, alles uit het hoofd. Het was een concours waarin de lat vrij hoog lag. Wij kwamen met twee zilveren sterren niet slecht uit de bus!
  De andere dagen dat we in Tampere waren zongen we o.a. in een plaatselijk hospice.
 • Op Open Monumentendag traden we, deze keer o.l.v. Peter Scheele, weer op in de Stadsgehoorzaal; we zongen ons Scandinavisch repertoire, aangevuld met een paar stukjes van Nederlandse componisten.
 • Op 11 december gaven we ons Kerstconcert ‘Wolcum Yole’, naar het eerste lied uit de ‘Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten.  Vluchtelingen uit de noodopvang in Leiden hadden vrijkaarten gekregen en ze kwamen in grote getale naar de Petruskerk: mannen, vrouwen, kinderen (waaronder een baby) luisterden, samen met ons ‘gewone’ publiek, naar de koorzang en het prachtige harpspel van Merel Naomi Brouwer.  Al met al een groot succes.
 • Tenslotte zongen we kerstliedjes tijdens het winkelweekend voor de Kerst: Eerst bij V&D, daarna in de Centrale Bibliotheek in Leiden.

Zie hieronder voor een meer gedetailleerde beschrijving van elk concert. We kijken uit naar een welluidend 2016 !

Kerstconcert 2015: Wolcum Yole !

Vrijdag 11 december, Sint-Petruskerk, Leiden

Jeroen Spitteler, dirigent
Merel Naomi, harp

Op 11 december gaven we ons Kerstconcert ‘Wolcum Yole’, naar het eerste lied uit de ‘Ceremony of Carols’ van Benjamin Britten. Vluchtelingen uit de noodopvang in Leiden hadden vrijkaarten gekregen en ze kwamen in grote getale naar de Petruskerk: mannen, vrouwen, kinderen (waaronder een baby) luisterden, samen met ons ‘gewone’ publiek, naar de koorzang en het prachtige harpspel van Merel Naomi Brouwer.

Klik hier voor de poster.

Programma

 Zoltán Kodaly  Adventi Enék
 Benjamin Britten  Hymn to the Virgin
 John Joubert  There is no rose
 Herbert Howells  A spotless rose
 Sophia Dussek  Sonate in c klein Opus 2 (Harp)
 Jan Pieterszoon Sweelinck  Hodie Christus natus est
 Angelus ad pastorem ait
 John Taverner  The Lamb
 Francis Poulenc  Hodie Christus natus est
 Benjamin Britten  Ceremony of Carols

Open Monumentendag 2015

zondag 13 september 2015, Stadsgehoorzaal, Leiden

Open Monumentendag 2015 vond plaats in het weekend van 12/13 september in heel Nederland. Duizenden monumenten, herkenbaar aan de Open Monumentendag-vlag, opende gratis hun deuren voor het publiek. Ter gelegenheid van dit evenement, was het Leids Kamerkoor uitgenodigd te zingen.

Programma

 Pekka Kostiainen  Avis Aquila de Lappis
 Agnus Dei
 Herman Strategier  De Waterlelie
 Pekka Kostiainen  Rakkaus on kärsivällinen
 Nils Lindberg  Shall I Compare Thee?
 Ola Gjeilo  Northern Lights
 Hans Leenders  Psalm 97
 Jean Sibelius  Drömmarna

Zie de officiële website van de Open Monumentendag voor meer informatie over het evenement.

Zilveren award in Tampereen Sävel International Vocal Music Festival !

Van 3 tot 7 juni 2015, Tampere, Finland

Al voor de 20ste keer vond dit tweejaarlijkse koren- en vocale ensemblesfestival plaats in Tampere, Finland. Voor het eerst deden wij ook mee! Het was tijd voor onze 5-jaarlijkse buitenlandreis en dit was een mooie gelegenheid.

Het festival was van woensdag 3 juni tot en met maandag 8 juni, bijna iedereen ging mee en het was geweldig! We logeerden in een hotel in het centrum en konden lopend naar de festivallocatie, de Tampere Town Hall. Daar hadden we een repetitieruimte. Omdat onze dirigent niet meekon vanwege het feit dat ze in blijde verwachting is, hadden we een vervanger in de persoon van Jeroen Spitteler, dirigent van o.a. het Utrechts Vocaal Ensemble en Photonen Vocaal Ensemble. Hij heeft zich uitstekend van zijn taak gekweten.

Op donderdagochtend repeteerden we en diezelfde middag zongen we in de ontvangsthal van het plaatselijke hospice. We hadden van de festivalorganisatie een alleraardigste mevrouw, Soile geheten, toegewezen gekregen om ons overal de weg te wijzen en anderszins te begeleiden gedurende het festival. Sommigen gingen naar optredens van de andere deelnemende koren. Al gauw bleek dat het niveau erg hoog lag. Die avond zijn we naar de ‘chorus review’ van de vocale ensembles gegaan. Ook daar zaten hele goede bij en de beste won natuurlijk. Ze kwamen uit verschillende landen, sommigen van ver.

Op vrijdag hadden we weer repetitie. Deze keer met wat meer spanning want ‘s middags vond ons optreden voor de jury plaats! We zongen alles uit het hoofd, net als alle andere koren daar. Het ging goed, we waren heel tevreden. Op zaterdag hadden we vrij, sommigen deden een stadswandeling, anderen lieten zich naar een eilandje varen en gingen daar wandelen. Heel ontspannen allemaal. ‘s Avonds aten we gezamenlijk in een restaurant, daarna bezochten we een prachtig concert van het Latvian Radio Choir in de kathedraal van Tampere. Dat was heel goed en bijzonder!

De volgende ochtend zongen we in een kerkdienst in de buurt, alwaar we niets van de volgorde van de liturgie begrepen omdat alles in het Fins was… Inmiddels wisten we al dat we niet tot de finale, die op zondagmiddag was, waren doorgedrongen. We gingen er natuurlijk wel naar toe en genoten van de optredens van de finalisten. Na afloop zongen we uit volle borst mee met “Finlandia”, één van de belangrijkste nationale liederen van Finland.

Na afloop kregen we het juryrapport onder ogen, waaruit bleek dat we het toch best goed hadden gedaan: Er stonden nl. 2 zilveren kruisjes achter onze naam! Andere koren hadden brons of goud, wij deelden een goede 23ste plaats met nog een aantal koren; en dat op een totaal van 47 deelnemende koren.

De volgende dag stond het busje al weer vroeg voor om de meesten van ons terug naar het vliegveld te brengen. Sommigen knoopten er nog een of meerdere dagen aan vast en bleven in Helsinki.

Programma

 Maurice Duruflé  Notre Père
 Pekka Kostiainen  Rakkaus on kärsivällinen
 Jean Sibelius  Drömmarna
 Felix Mendelssohn  Die Nachtigall
 Lajos Bardos  Pandur pandur
 Farrant  Call to remembrance
 Leenders  Psalm 97
 Sweelinck  Psalm 137

Voor het volledige programma, zie de officiële website van het Tampere Vocal Music Festival.

Het Leids Amateurkunst Festival 2015

Zaterdag 30 mei 2015, Stadsgehoorzaal, Leiden

Op zaterdag 30 mei deden we mee aan het Leids Amateurkunst Festival 2015, waarvan onze eigen Rozemarijn Kalis artistiek adviseur was.

We zongen in de grote zaal van de Stadsgehoorzaal en deden een aantal stukken van de Finse componist Pekka Kostiainen, die voor deze gelegenheid naar Leiden was gekomen. In de week voorafgaand aan het festival heeft hij masterclasses aan de verschillende deelnemende koren gegeven. Wij deden er ons voordeel mee, want we zouden iets meer dan een week daarna deelnemen aan het Vocal Music Festival in Tampere, Finland (zie hierboven).

We zongen ook nog een aantal andere stukken, waaronder het bijzondere ‘Immortal Bach’ , een bewerking van Knut Nystedt. Dit deden we samen met klarinetensemble Lignum, waarbij meerdere koren zongen of speelden en hun tonen extreem lang aanhielden, waardoor het oorspronkelijke lied bijna een psychedelisch karakter kreeg.

Programma

 Pekka Kostiainen  Valsi & Jenka
Jukka Linkola  Chalumeaux Suite, deel 2 en 3
 Pekka Kostiainen  Rakkaus on kärsivällinen
Agnus Dei
 Ola Gjeilo  Northern Lights
 Pekka Kostiainen  Avis Aquila de Lappis
 Knut Nystedt  Immortal Bach

Voor het volledige programma, zie de officiële website van de Leids Amateurkunst Festival.

Hofjesconcerten 2015

Maandag 25 mei 2015, binnenplaats van Ars Aemula Naturae, Leiden

Op 25 mei, 2e Pinksterdag, hebben we samen met klarinetensemble Lignum meegedaan aan de hofjesconcerten 2015. Net als vorig jaar op de binnenplaats van Ars Aemula Naturae.

Wat niet hetzelfde was, was het weer: het was berekoud, bewolkt en er stond veel wind. Maar dat mocht de pret niet drukken. Ons programma was zeer gevarieerd, van het stille ‘Notre Père’ van Duruflé via ‘Va Pensiero’ uit een van Verdi’s opera’s tot het uitbundige populaire ‘Nedley Medley’, een mix van Nederlandse liedjes uit de jaren 60 en 70 in een bewerking van Geert Bremer.

Het plein stond net als vorig jaar vol met publiek, de reacties waren enthousiast:”Jullie programma is wel heel gevarieerd” en “heel mooi en divers. Ook deed de wind mee en een eigenwijs vogeltje reageerde op jullie zang. Leuk, jullie stralende gezichten bij de liefdesliedjes!”

Programma

 Pekka Kostiainen  Rakkaus on kärsivällinen
Avis Aquila de Lappis
Agnus Dei
Ola Gjeilo  Northern Lights
 Nils Lindberg  Shall I compare thee
 Maurice Duruflé  Notre Père
 Jean Sibelius  Drömmarna
 Felix Mendelssohn  Die Nachtigall
 Lajos Bardos  Pandur pandur
 Mozart  Lacrimosa (met het Klarinetensemble Lignum)
 Verdi  Va Pensiero (met het Klarinetensemble Lignum)
 Bremer, Geert  Nedley Medley (met het Klarinetensemble Lignum)

Voor het volledige programma, zie de officiële website van de Leidse Hofjesconcerten.

Drie Renaissancemeesters met het Nederlands Kamerkoor

Vrijdag 6 februari 2015, Stadsgehoorzaal, Leiden

Tallis Scholars-oprichter Peter Phillips kwam naar Leiden met het Nederlands Kamerkoor, met een concert die NRC vond overweldigende en vervoerende ! Centraal in het programma Drie Renaissancemeesters stond de Missa Et ecce terrae motus van de Franse componist Antoine Brumel, omlijst door motetten van twee andere renaissance-grootheden: Josquin des Prez en Orlando di Lasso.

Het was het Leids Kamerkoor, olv Rozemarijn Kalis, een grote eer om in het voorprogramma vijf prachtige renaissance stukken uit haar repertoire te zingen:

 • Vittoria:  O vos omnes
 • Kuhnau:  Tristis est anima mea
 • Sweelinck:  Psalm 137
 • W. Byrd:  Ave verum
 • Farrant:  Call to remembrance

GevoeL, MuzieK, RomantieK

Zaterdag 22 november 2014, Lutherse kerk, Leiden

Het Leids Kamerkoor, o.l.v. Rozemarijn Kalis, heeft een programma van romantische muziek uitgevoerd. De titel van het concert verwijst naar de afkorting van ons koor, LKK, en naar ons thema: “Romantiek”. Laura Bos begeleidde een aantal koorstukken op de piano en verzorgde enkele piano intermezzo’s. Op het programma stond werken van Brahms (o.a. Fünf Gesänge op. 104), Mendelssohn, Rheinberger en Wolf. Romantische thema’s die in de liederen terugkomen zijn de natuur, de liefde en de verlokking en dreiging van de natuurgeesten. Zo bezongen we bergdalen, nachtegalen en waterfeeën. Weemoed over de vergankelijkheid was terug te horen in liederen over kerkhoven en de verloren jeugd.

 • Mendelssohn, F:  Sechs Lieder im Freien zu singen op. 59
 • Brahms, J:  Fünf Gesänge op. 104
 • Brahms, J:  Vier Quartette op. 92
 • Rheinberger, J:  Die Wasserfee
 • Wolf, H:  Im Stillen Friedhof
 • Wolf, H:  Die Stimme des Kindes

Open Podium 2014

Vrijdag 21 november 2014, het Leids Volkshuis, Leiden

Het Leids Kamerkoor nam deel aan het Open Podium 2104 ! Een avond met diverse acts, met optredens van, o.a.,  Sarah Laure, Weltmeister, het Leids Kamerkoor, Dichter Herman de Tollenaere, Klezmerband Di Krenitzes en cabaretier Ronald Oudman.

Open Monumentendag 2014

zaterdag 13 september 2014, Pieterskerk, Leiden

Open Monumentendag 2014 vond plaats in het weekend van 13/14 september in heel Nederland. Duizenden monumenten, herkenbaar aan de Open Monumentendag-vlag, openden gratis hun deuren voor het publiek. Ter gelegenheid van dit evenement, was het Leids Kamerkoor uitgenodigd te zingen in de Pieterskerk te Leiden.

O.l.v. Rozemarijn Kalis gaven we twee uitvoeringen met muziek op het thema “Op reis”.  Met vrolijk romantische volksmuziek over de dansen en liefde uit Hongarije (Lajos Bárdos), dromerig romantische Scandinavische muziek (Hugo Alfvén en Edvard Grieg) over weidebloemen, de lente en de liefde, en met Duitse liederen over bossen, bergen, de jacht en de liefde van Felix Mendelssohn Bartholdy.  Wat een voorproefje was op ons Najaarsconcert “Gevoel, Muziek, Romantiek”.  Met name bij de eerste uitvoering om 15.30 uur zat de zaal lekker vol.  Ook de tweede uitvoering om 16:30 was genieten.  Rozemarijn verwoordde de indruk van koor en publiek: “Ik kijk met een goed gevoel terug op ons optreden gisteren!”

Na afloop werd het concert door koor en partners traditiegetrouw afgesloten met een terrasborrel in de buurt.

Zie de officiële website van de Open Monumentendag voor meer informatie over het evenement.

Zomerconcert: Groe(n)ten uit de Balkan!

21 & 22 juni 2014 in de Lokhorstkerk te Leiden, o.l.v Rozemarijn Kalis
in samenwerking met Trio C tot de Derde en David Dekker (piano)

Programma

 Israëlische volksmelodie  Hashivenu (Canon)
 Kodály, Z.  Pange Lingua
 Bartók, B.  Vier Slowaakse volksliederen
 Intermezzo Trio C Tot de Derde
 Górecki, H.M.  Two Lullabies
 Intermezzo Trio C Tot de Derde
 Bárdos, L.  Pandur Andandori
 Dana dana
 Whitacre, E.  Five Hebrew Lovesongs
 Zehavi, D.  Eli Eli
 Intermezzo Trio C Tot de Derde
 Yiddische volksmelodie  Als der Rebbe lacht
 Lomir sich Iberbetn
 Intermezzo Trio C Tot de Derde
 Muehleisen, J. Eat Your Vegetables – Aversion to Carrots
Eat Your Vegetables – RAH !

“Leids Kamerkoor: Chapeau!”

Op zaterdagavond 21 juni en zondagmiddag 22 juni heeft het Leids Kamerkoor twee bijzondere concerten in de Lokhorstkerk in Leiden gegeven, in samenwerking met Trio C tot de Derde (geïnspireerd door klezmer-, balkan- en zigeunermuziek) en begeleid door David Dekker op de piano.

De muziek varieerde van vrolijke volksmuziek tot stemmige liefdesliederen, en op zondagmiddag werd het programma uitgevoerd in een speciaal kinderconcert.

Lees hier de enthousiaste recensie (“Leids Kamerkoor: Chapeau!”) uit Leidsch Dagblad van 23 juni.

Hofjesconcerten Leiden 2014

maandag 9 juni 2014 in de binnenplaats van ARS Aemula Naturae, o.l.v Rozemarijn Kalis in samenwerking met Duo C Kwadraat

Programma

 Zehavi, D.  Eli Eli
 Intermezzo Duo C Kwadraat
 Kodály, Z.  Pange Lingua
 Bárdos, L.  Dana dana
 Pandur Andandori
 Intermezzo Duo C Kwadraat
 Górecki, H.  2 Lullabies
 Intermezzo Duo C Kwadraat
 Traditionele Jiddisch  Als der Rebbe lacht
 Lomir sich Iberbetn

Voor het volledige programma, zie de officiële website Leidse Hofjesconcerten.

Op maandag 9 juni, tweede Pinksterdag, hebben we twee mini-concertjes gegeven op de binnenplaats van Ars Aemulae, in het kader van de Leidse Hofjesconcerten.

We deden dit in samenwerking met “Duo C Kwadraat”, 2 jongens uit ”Trio C tot de Derde” dat ook bij onze concerten op 21/22 juni van de partij was. Ze speelden geweldig op accordeon en viool en begeleidden een paar van onze liedjes. Ze zorgden voor een vrolijke noot en veel gezelligheid, hoewel er ook een schrijnende toon aan het eind van een treurig bruiloftsnummer klonk. Zang en instrumentale muziek wisselden elkaar op een aangename manier af.

De ‘zaal’ zat beide keren lekker vol. We kwamen al zingend op. Er stonden twee nieuwe ‘banners’, vlaggen met onze naam en logo, waartussen we gingen staan. Onze voorzitter kondigde vast onze zomerconcerten aan, en er lagen flyers. Het was een opwarmertje voor onze concerten, al kon men wat verkoeling wel gebruiken. We deden verschillende liedjes uit het hoofd , wat er voor zorgde dat de ingehuurde fotografen leuke foto’s konden maken. Zie ook de foto op onze website. In de toekomst hopen we meer met ons hoofd uit de mappen te komen, zodat we vaker zulke vrolijke blikken kunnen verwachten…

Goede Vrijdag Vesperdienst Lokhorstkerk, Leiden (2014)

vrijdag 18 april 2014, o.l.v Rozemarijn Kalis

Programma

 Hendrik Andriessen  De Avondstond
 Edward Elgar  They are at rest
 Richard Farrant  Call to remembrance
 Tomás Luis de Victoria  O vos omnes
 Johann Kuhnau  Tristis est anima mea
 Jan Pieterszoon Sweelinck  Psalm 137
 William Byrd  Ave verum corpus
 Maurice Duruflé  Notre Père
 Herbert Howells  Requiem
 Herbert Howells  Salvator mundi

Op Goede Vrijdag hebben we gezongen tijdens de Vesperdienst in de Lokhorstkerk. Rozemarijn had in nauw overleg met de dominee een mooi Passieprogramma gemaakt. Liederen en schriftlezingen werden steeds afgewisseld en sloten qua inhoud naadloos op elkaar aan. Het was een mooie dienst, waarin ook ruimte voor eenieder was om stil te staan bij het verlies van dierbaren. De reacties vanuit de kerk waren ook heel positief.

(Na afloop gingen de meesten mee naar het house-warmingfeestje van Anton, waarvoor in allerijl nog koek en zopie werd gehaald bij de avondwinkel.)

Avondmuziek in Dorpskerk Kethel, Schiedam Noord (2014)

zondag 23 maart 2014

Muziek van William Byrd, R. Farrant, Tomás Luis de Vittoria, J. Kuhnau, Edward Elgar, H. Howells, J.P. Sweelinck, H. Andriessen, Hans Leenders en M. Duruflé.

Deze kerkgemeente houdt in de winter elke maand een speciale avondmuziekdienst, waarin vaak koren te zien en horen zijn. Het Leids Kamerkoor mocht eerder al verschillende keren de diensten opluisteren.

We werden welkom geheten door dhr. Hans van de Linden, de voorganger. De stukken die we zongen pasten allemaal goed in deze Passietijd. We zongen ons repertoire in drie blokken, afgewisseld door twee soli van Hans Jansen op het orgel. Alles verliep naar wens, en de mensen in de kerk leken het ook mooi te vinden. Omdat in hun programma het ‘Onze Vader’ aan het eind gepland was, bewaarden wij ons gezongen ‘Notre Père’ voor later in de dienst.

De voorganger was tevens voorzanger, wat hij voortreffelijk deed. We werden hartelijk bedankt en gingen tevreden huiswaarts.

Lakenhal Gerrit Dou-Expositie (2014)

In 2014 organiseert Museum De Lakenhal in Leiden een tentoonstelling met schilderijen van Gerrit Dou (1613-1675), een van de meest gevierde schilders van de Gouden Eeuw. Met de tentoonstelling “Gerrit Dou – The Leiden Collection from New York” eert Museum de Lakenhal de meester die 400 jaar geleden in Leiden werd geboren. Voor het eerst worden alle schilderijen van Dou uit the Leiden Collection in New York publiek tentoongesteld, en wel in Leiden, de stad waar de werken oorspronkelijk vandaan komen.

Ter gelegenheid van deze wereldprimeur, werd het Leids Kamerkoor uitgenodigd op het exclusieve openingsevenement op 8 maart 2014 te zingen. Muziek van William Byrd, R. Farrant, Tomás Luis de Vittoria, Edward Elgar, D. Zehavi, H. Górecki, Z. Kódaly, Hans Leenders en M. Duruflé.


Jubileumconcert: Fabelachtig (2013)

Het Leids Kamerkoor bestaat 25 jaar en heeft dat gevierd met een speciaal lustrumconcert. Zaterdagen 7 en 14 december 2013: geënsceneerde voorstelling in Theater Ins Blau, Leiden.

Onder de titel Fabelachtig heeft Het Leids Kamerkoor in december 2013 een exclusief Leidse uitvoering gegeven van werken van Gabriel Fauré , Bob Chilcott en Ola Gjeilo, met als hoogtepunt Menotti’s ‘The Unicorn, the Gorgon and the Manticore’. Een voorstelling die opvalt door een bijzondere combinatie van zang, podiumpresentatie, projectie, een ensemble en via sculpturen en projectie tot leven gebrachte fabeldieren.

Voor meer informatie klik hier


Verrassend Winkelweekend in Leiden (2013)

Op 12 en 13 december 2013 verzorgden diverse Leidse koren (kerst)muziek op allerlei plaatsen in winkelgebieden van Leiden. Het Leids Kamerkoor bracht op zondag 13 december op twee locaties in de binnenstad meerstemmige, bekende en onbekende kerstmuziek ten gehore.


Leids Amateurkunstfestival Leiden (2013)

Op zaterdag 29 juni 2013 traden allerlei Leidse koren op in het derde Leids Amateurkunstfestival. Deelnemende koren verzorgden allemaal een kort eigen optreden. Als slotstuk van het programma voerden vrijwel alle deelnemers aan het festival een werk uit van de jonge Leidse musicus Leonard Evers (1985). Het Leids Kamerkoor heeft meegewerkt aan dit festival.


Verrassend Winkelweekend in Leiden (2012)

Op 22 en 23 december 2012 verzorgden diverse Leidse koren (kerst)muziek op allerlei plaatsen in winkelgebieden van Leiden. Het Leids Kamerkoor bracht op zondag 23 december op twee locaties in de binnenstad meerstemmige, bekende en onbekende kerstmuziek ten gehore.


Avondmuziek in de Dorpskerk van Kethel, Schiedam (2012)

Muziek van Ola Gjeilo, Edward Grieg, Wilhelm Stenhammar, Pekka Kostiainen en Thomas Jennefelt.

Op iedere vierde zondagavond van de maand (behalve in de zomermaanden) vindt er in de Dorpskerk van Kethel een ’Avondmuziek’ plaats waarin de vocale kerkmuziek een centrale plaats inneemt. Het Leids Kamerkoor is een van de koren die hier van tijd tot tijd zijn medewerking aan verleent.
De Avondmuziek begint om 19.00 uur en is rond 20.00 uur afgelopen.
Toegang vrij; er is wel een collecte bij de uitgang.

zondag 25 november 2012, om 19.00 uur
Dorpskerk Kethel
Noordeinde 10
3121 KG Schiedam
Zie ook de website Protestantse Gemeente te Schiedam


Stemmen uit Scandinavië (2012)

 

Muziek van onder meer Gjeilo, Mäntyjärvi, Grieg, Alfvén, Kostiainen en Jennefelt.

zaterdag 10 november 2012, om 20.00 uur
Met intermezzi van Duo NoordWest
met o.a. seljefløjta, bockhorn en härjedalspipa.
Leiden
Lutherse Kerk
Hooglandse Kerkgracht 26

zondag 11 november2012, om 12.15 uur
Rotterdam
Andreaskerk
Heer Vrankestraat 51


Klaagliedjes (2012)

o.a.
The Lamentations of Jeremiah, Thomas Tallis
Bleib Bei Uns, Joseph Rheinberger
Crucifixus, Antonio Lotti
Requiem, Herbert Howells

Leiden
2 juni 2012 in de Lokhorstkerk om 20.15 uur

Hoogmade
3 juni OLV geboortekerk om 15.00 uur
(met mogelijkheid tot lunch op naastgelegen boerderij vanaf 13.00 uur)

 

Kinderkerstconcert (2011)

Zaterdag 17 december 2011
Lokhorstkerk
Middagconcert: 16.00uur
Avondconcert: 19.30uur

Ramirez
Navidad Nuestra voor koor, Tenor- , Bariton- en Sopraansolo, slagwerk, piano/clavecimbel en gitaar.

Leids Kamerkoor o.l.v. Rozemarijn Kalis

tenor: Alvaro Pinto

Spaans/Zuid- Amerikaans programma (o.a. Riu riu chiu)

 

festival Leiden Zingt (2011)

30 oktober 2011
Stadsgehoorzaal
thema: Nederlandse Componisten

 

Voorjaarsconcert 2011

Het LKK bracht een feestelijk programma met een spectrum van vroege tot twintigste eeuwse muziek. Hoogtepunten waren naast cantate nummer 6 van Bach het romantische Abendlied van Rheinberger en de dubbelkorige mis van Frank Martin. Dit monumentale werk was voor het LKK een ware belevenis, waarvoor het koor werd uitgebreid tot een ensemble van 32 zangers.

donderdag 26 mei 2011 20.00 uur
Dorpskerk, Kerkplein 2, Voorschoten

vrijdag 27 mei 2011 20.00 uur
Hartebrugkerk,(Koeliekerk) Haarlemmerstraat 106, Leiden

Frank Martin (1890-1974)
Mis voor twee koren (1922)

Johann Sebastian Bach
Cantate no 6; Bleib bei uns

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)
Psalm 91; Denn er hat seinen Engeln befohlen

Johann Hermann Schein (1586-1630)
Israels Brunnlein;
Nun danket alle Gottt

Josef Rheinberger (1839-1901)
Abendlied

ANDERE CONCERTEN

Concerten 2005-2010
Concerten 2011-2015
Recente Concerten
Komende Concerten