.

Najaarsconcert

Najaarsconcert 2019 : Triptiek

Zaterdag 16 November 2019, om 20.00 uur Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, Leiden

Sinds de heropening van Museum De Lakenhal is het weer thuis: het baanbrekende drieluik Het Laatste Oordeel van Lucas van Leyden. Dit meesterwerk van de noordelijke renaissance is de inspiratiebron voor het programma Triptiek van het Leids Kamerkoor: drie delen met elk een eigen karakter, die samen één geheel vormen.

Met ons muzikale drieluik nemen wij u mee naar drie stijlperioden en drie regio’s: de Italiaanse renaissance, de Britse romantiek en moderne Scandinavische koormuziek. Vanuit die drie perspectieven vertelt Triptiek het verhaal van de mens in zijn relatie tot de liefde, de dood en de natuur.

In de intieme sfeer van de Leidse Lokhorstkerk laten we u ervaren hoe componisten in verschillende tijden universele thema’s op hun eigen manier verklankten – van een Italiaans madrigaal waarin een liefdeszieke man zijn hart lucht onder de sterren tot de kreten van Zweedse vissersvrouwen die hun mannen eindelijk zien terugkeren van zee. Zo biedt dit drieluik een weidse blik op wat a-capellakoormuziek te bieden heeft, in een afwisselend programma waarin steeds weer iets nieuws te ontdekken is.

Toegang: 12€ (kinderen < 18 jaar gratis) inclusief programmaboekje en pauzedrankje
Klick hier om kaartjes te bestellen.

ANDERE CONCERTEN

Concerten 2005-2010