.

Mezzo sopraan Diamanto Christoforidou
Tenor Edmond Chu
Bas Yuichi Sakai

ConcertoValiante Barok en het Leids Kamerkoor brengen werk van meesters van de klassieke muziek. Het gevarieerde programma opent met de opzwepende ouverture van Le nozze di Figaro, die tot de top van de opera’s van Wolfgang Amadeus Mozart behoort.

In de Nelsonmis van Joseph Haydn voegen koor en solisten zich bij het orkest. Zelf noemde Haydn dit werk simpelweg Missa. In de 19e eeuw kreeg het de bijnaam Nelsonmis, omdat toen Haydn de mis componeerde, de Britten onder leiding van admiraal Nelson Napoleon versloegen. De trompetten in het Benedictus werden gezien als symbool voor de Britse overwinning. In werkelijkheid had Haydn de mis al af toen dat nieuws bekend werd, maar de naam is blijven hangen.

Van barokcomponist Georg Friedrich Händel staat het eerste deel van Dixit Dominus op het programma. Dit is Händels toonzetting van Psalm 110 De Heer spreekt tot mijn heer. De destijds 22-jarige componist verwerkte hierin inzichten die hij had opgedaan tijdens een studie naar de Italiaanse opera.

Een van de grootste hedendaagse klassieke componisten is Arvo Pärt. Twee dagen na de aanslagen in Madrid van 11 maart 2004 begon hij aan de compositie Da pacem Domine, ‘Geef ons vrede, Heer’. Het Leids Kamerkoor zingt dit contemplatieve werk voor u.

Op de dag van het concert: € 25,00 / Voorverkoop: € 19,50
<18 of student: € 12,00
<12 jaar: gratis
Klik hier om je kaarten online te bestellen voor 11 Juni.

Klik hier om je kaarten online te bestellen voor 12 Juni.

ANDERE CONCERTEN

Concerten 2005-2010