.

Najaarsconcert

Najaarsconcert 2021: O Radiant Dawn!

Zaterdag 27 november om 20.15 uur
Lokhorstkerk, Pieterskerkstraat 1, Leiden

On moonlit night was de titel van ons vorige concert, dat we in een lege kerk hebben opgenomen om ondanks alles samen te blijven zingen en die muziek te delen. Maar nu, twee jaar na ons laatste liveconcert, gaan wij eindelijk weer voor publiek optreden. De nacht is voorbij en er begint een stralende nieuwe dag. O radiant dawn!

Die gouden dageraad verbindt de thema’s van ons concert: de jeugd, verbeeld als een nieuwe dag, en de liefde, die als de zon het hart verwarmt. Vele componisten lieten zich hierdoor inspireren, van renaissancemeesters als Thomas Tallis, Orlando di Lasso en Claudio Monteverdi tot de hedendaagse Baskische componist Javier Busto.

Ook richten wij onze blik naar het oosten, waar de zon opkomt. Onze van oorsprong Indonesische dirigent Dody Soetanto voegde aan ons repertoire namelijk twee stukken over de liefde toe van moderne Indonesische componisten, waarmee we u graag laten kennismaken.

Om het feest compleet te maken, luidt O radiant dawn! de kerstperiode in. Het is de titel van een geliefd werk van James MacMillan, dat de geboorte van Christus als ‘licht van de wereld’ aankondigt. Aangevuld met liederen van onder anderen Johann Sebastian Bach vormt dit de sfeervolle opmaat tot de decembermaand.

Wij nodigen u van harte uit om in de aangename ambiance van de Lokhorstkerk te genieten van dit afwisselende en met liefde gezongen programma.

Toegang € 15,00
<18 jaar: gratis
Inclusief programmaboekje en pauzedrankje.
Voor dit concert hebt u een coronatoegangsbewijs nodig.
Klik hier om je kaarten online te bestellen.
Tickets zijn ook te koop via QR-code bij de ingang

ANDERE CONCERTEN

Concerten 2005-2010