.

Leids Kamerkoor Jubileumconcert: Fiesta de la Musica

Zaterdag 3 juni 2023 om 20.30 uur
Petruskerk, Lammenschansweg 40a Leiden

 
Het Leids Kamerkoor bestaat 35 jaar! Dat vieren wij met een opzwepend muziekfeest met orkest en solisten. Op het programma staan drie werken met een uitgesproken karakter.

Geïnspireerd door een mystiek middeleeuws gedicht laat componist Ola Gjeilo in Dark Night of the Soul het koor een dialoog aangaan met piano en strijkorkest. Nu eens begeleidt de piano het koor, dan weer zijn de rollen omgekeerd. De emoties van het gedicht ontvouwen zich in uiteenlopende muzikale sferen – van verlangen tot genade.

Met zijn Chichester Psalms treedt componist Leonard Bernstein buiten de gebaande paden. Psalmen en een kerkorgel? Ja, natuurlijk! Maar Bernstein voegt daar harp, percussie en strijkers aan toe, en bovenal zijn eigenzinnige stijl. Zijn Chichester Psalms zijn nu weer overweldigend, dan betoverend en altijd verrassend.

We sluiten het fiesta de la música af met een feestelijke mis. Martín Palmeri gaf zijn Misa a Buenos Aires niet voor niets de bijnaam Misatango. Met begeleiding van accordeon, piano en strijkorkest swingt deze mis van het Kyrie tot het Agnus Dei. De noten dansen de tango, tot zij in de laatste maten de rust vinden in Dona nobis pacem.

Vier dit muzikale feest mee met het Leids Kamerkoor en hef na afloop het glas met ons!

 

Programma
Ola Gjeilo – Dark Night of the Soul
Leonard Bernstein – Chichester Psalms
Martín Palmeri – Misa a Buenos Aires

Mezzosopraan: Diamanto Katerina
Countertenor: Marcel Jorquera Vinyals

 

Kaarten
VIP : €40 (gereserveerde plek)
volwassenen : €25
<18 or student: €15 Klik hier om je kaarten te bestellen.

ANDERE CONCERTEN

Concerten 2005-2010
Concerten 2011-2015
Recente Concerten
Komende Concerten